ESTHER'S COOKERY
De kookwinkel in Amsterdam waar je de beste ingrediënten koopt
—om ook thuis de sterren van de hemel te koken
Voor de beste tahin, geweldige dadelmolasses, za’atar en natuurlijk mijn bekende baba ganoush grill plaatjes kan je dagelijks terecht in Esther’s Cookery! Wij zijn geopend van maandag tot en met donderdag van 13:00 tot 17:00 uur op vrijdag en zaterdag zijn wij geopend van 11:00 tot 17:00 uur.
Liever thuisbezorgd? Dat kan wij verzenden door het hele land en ook in België, Frankrijk en Duitsland. Bij besteding boven de 75 euro zijn de bezorgkosten in Nederland gratis.
![DSC_3472 DSC_3472](https://estherscookery.nl/wp-content/uploads/elementor/thumbs/DSC_3472-qa2mu7ahkw5tu9bj0zfl45m6e05r5xl85c0u0jhyeo.jpg)
ESTHER'S COOKERY
Esther's kookboeken
met de lekkerste vegetarische recepten
Werk bracht mij naar landen over de hele wereld, waar ik kennis maakte met verrukkelijke verhalen en recepten die ik verwerkte in mijn eigen Joods-Nederlandse eettraditie.
Nieuw Amsterdam heeft mij de geweldige kans gegeven om met mijn verhalen en recepten een kookboek te maken. Het resultaat zijn twee zinderende kookboeken bomvol smaak: NOSH en TAHIN.
![](https://estherscookery.nl/wp-content/uploads/2023/08/esthers-cookery-kookboek-tahin.png)
Waarom TAHIN?
De tweede boeken telg in de Esther’s Cookery-familie! TAHIN is een ode aan hét gelijknamige basisingrediënt van de Midden-Oosterse keuken. Sinds mijn eerste kennismaking met tahin, midden in de oude stad Jeruzalem, was ik verkocht. De licht notige, tikje bittere, zijdezachte sesampasta verrijkt al heel wat porties falafel en hummus, maar er is zoveel meer mogelijk.
In TAHIN maak je kennis met meer dan 101 indrukwekkende, moderne, lichte gerechten boordevol smaak. Voor ieder wat wils, want TAHIN gaat van een stapel verse pitabroodjes met tahini spread naar een smeuïge chocolade-tahin cake voor bij de koffie en van een pittige linzensalade bomvol smaak en groente naar kikkererwten-sesam tajine met rozenharissa.
![](https://estherscookery.nl/wp-content/uploads/2023/08/esthers-cookery-kookboek-nosh.png)
Waarom NOSH?
Op een mooie dag vroeg uitgeverij Nieuw Amsterdam mij een kookboek te schrijven. Daar hoefde ik niet lang over na te denken: er is zoveel moois en lekkers te delen. Het resultaat, NOSH, ligt sinds april 2020 in alle boekwinkels en in een hoop Nederlandse keukens. Inmiddels is de tweede druk een feit en genieten duizenden mensen van zijdezachte choemoes, krokante, spicy bloemkool bites en de verhalen uit mijn duurzame, Joodse en vegetarische keuken.
Met NOSH vieren we, net zoals tijdens de kookworkshops, de diversiteit van mijn Joodse keuken met de beste recepten én verhalen.
Esther's Cookery Instagram