Consent Preferences Skip to content

Recepten

Noten-erwtenspread

Ingrediënten

  • 1 medium ui, gesnipperd
  • 150 gram champignons, in kleine stukjes
  • 150 gram kastanje champignons, in kleine stukjes
  • 2 hard gekookte eieren in kwarten
  • 100 gram geroosterde walnoten, gehakt
  • 2 theelepel zwarte peper
  • 100 gram geblancheerde erwten
  • 6 eetlepels olijfolie
  • Bosje (krul) peterselie, klein gehakt
  • Maldon zout, zoveel als jij na het proeven lekker vindt
  • Extra olijfolie voor de smeuigheid

Aan de slag

Snipper de ui en snijd de champignons in hele kleine stukjes. Breng een pan met water aan de kook, voeg de eieren toe en kook 7 minuten. Laat de eieren goed schrikken, pel en snijd in stukken. Rooster de walnoten in een droge pan.

Blancheer de erwten: Vul nog een pan met water en een ruime hoeveelheid tafelzout en breng aan de kook. Wanneer het water kookt voeg je de erwten toe. Laat het water op een hoog vuur zo snel mogelijk weer aan de kook komen. Blancheer de erwten ongeveer 2 minuten, schep de erwten met een schuimspaan uit het water en spoel meteen af met ijskoud water.

Verhit de olijfolie in een bakpan op middelhoog vuur. Fruit de ui tot ze zacht en glazig zijn, voeg dan een snufje zout toe. *Gebruik alle olijfolie bij het bakken! Dit is niet alleen voor het bakken van de uien maar ook voor de smaak van het gerecht. Als je wilt kan je de champignons even meebakken. Als je dit doet, doe het dan wel heel kort zodat ze hun structuur behouden.

Doe nu de gebakken ui, de geroosterde walnoten, de champignons, de eieren en de erwten in de keukenmachine en pulseer tot je een samenhangende massa heb. Niet te lang pulseren je wil een bite houden in het gerecht.

Doe de noten/champignon/erwten in een kom en meng met de peterselie. Je kan de peterselie uiteraard ook mee pulseren maar ik vind het lekkerder om de peterselie heel fijn te snijden en met de hand te mengen.

Voeg wat zout en zwarte peper toe. Proef en breng verder op smaak. Wil je meer smeuigheid kan je altijd wat extra olijfolie toevoegen. Serveer met wat extra peterselie en extra geroosterde en grof gehakte walnoten en natuurlijk veel en verse challa.

Come visit the Cookery

At Esther’s Cookery, we celebrate the art of vegetarian cooking with bold flavors, fresh ingredients, and a unique perspective—rather than simply replacing, we rethink and reimagine food. In 99% of cases, our dishes are also fully vegan, making our kitchen a haven for plant-based food lovers.

Our cozy cookery studio in De Pijp, Amsterdam, is a place where people come together to cook, learn, and connect over delicious meals inspired by global flavors. Whether you’re a seasoned cook or just starting out, our workshops are designed to inspire and bring joy to the table. Join us for a hands-on cooking experience and discover how exciting plant-based cuisine can be!

Want to join a workshop? Don’t worry about the Dutch on the website—all workshops are given in both Dutch and English, so everyone can follow along and enjoy the experience!

We also have a shop where you can purchase amazing ingredients to start cooking at home. Visit us to find high-quality spices, sauces, and pantry essentials that bring bold flavors to your dishes.

Our opening hours are:

Monday: 1pm – 5pm
Tuesday: 1pm- 5pm
Wednesday: 1pm – 5pm
Thursday: 1pm – 5pm
Friday: 1pm – 5pm
Saturday: 11am – 5pm
Sunday: Closed