Consent Preferences Skip to content

Recepten

Gevulde broodjes

Ingrediënten voor 12-15 broodjes

  • 7 gram gist (dat is 1 zakje)
  • 5 gram suiker kristalsuiker
  • 250 ml lauwwarme melk
  • 500 gr. bloem
    • Beetje extra afhankelijk van de temperatuur van je keuken, de melk en je hebt soms wat extra bloem nodig bij het rollen
  • 10 gram zout
  • 1 theelepel harissa
  • 1 eetlepel geroosterd sesamzaad
  • 1 ei
  • 60 ml zonnebloemolie

Extra

  • Sesam- en maanzaad
  • 1 eigeel

Vulling

  • 1 courgette, geraspt 
  • Grote hand peterselie blaadjes, gehakt
  • Handje munt blaadjes, gehakt
  • 1 eetlepel za’atar
  • 1 eetlepel tahin
  • 1 theelepel gemalen kurkuma
  • Feta kaas, zoveel als jij lekker vindt
  • Als je veel feta gebruikt hoef je geen zout toe te voegen anders is een theelepel zout altijd een goed idee

Het deeg voor dit recept maak ik met behulp van een keukenmachine maar het kan natuurlijk ook gewoon met de hand.

Aan de slag

Meng de gist met het water en suiker in de grote kom. Roer met een vork en laat het een tijdje staan ​​en borrelen. Als het niet borrelt en schuimt, betekent dit waarschijnlijk dat je gist niet meer geldig is! Begin dan opnieuw.

Voeg de bloem, het zout, het ei en de zonnebloemolie toe aan het gistmengsel. Voeg dan de harissa/sesamzaadjes toe. Begin met roeren met een vork tot je niet meer kunt. Begin dan met kneden in de kom.

Wanneer je bijna een mooie bal deeg hebt, leg je het deeg op het aanrecht en kneed je het gedurende 10 minuten goed door. Kneed tot je een glanzend en elastisch deeg hebt. Doe het deeg terug in de kom en dek af met folie. Laat het deeg minimaal 30 minuten rijzen. Dit kan je dus allemaal ook in de keukenmachine doen!

Tijdens het rijzen kan je alle ingrediënten voor de vulling voorbereiden. v Rasp de courgette, voeg een snufje zout toe, doe hem in een theedoek en wring hem (boven de gootsteen) uit om zoveel mogelijk vocht eruit te halen. Hak de kruiden (alleen de blaadjes). Meng de tahin met de kurkuma. Voeg dan de courgette toe en alle andere ingrediënten. Proef: misschien wat extra zout? wat citroenrasp om de smaak van de kurkuma te versterken? De vulling moet nu lekker zijn anders is hij dat straks ook niet als het in het broodje zit.

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier

Leg het deeg op je keukenblad en kneed je het kort. Soms moet je nog wat bloem toevoegen maar vaak ook niet. Vooral niet te veel want dan wordt het deeg droog en minder lekker. Verdeel het deeg in 12-15 gelijke stukken en maak van elk stuk een mooie ronde bal. Kneed deze bal nog heel even tussen de palmen van je hand.

Neem een ​​bal en rol deze met een deegroller uit tot een lange rechthoek van ongeveer 15cm lang en 7cm breed Schep een eetlepel vulling op de bodem van het deeg, zorg ervoor dat je 2 cm afstand houdt van de rand. Vouw de onderkant van het deeg over de vulling en druk goed aan zodat de vulling bij het bakken er niet uit kan lopen.

Snij met een mes een paar lijntjes aan de bovenkant van het deeg en rol het deeg van onder naar boven strak op. Druk de linker- en rechterzijde stevig aan. Dit doe je nog een keer zodat de vulling tijdens het bakken niet kan ‘ontsnappen’.

Leg de gevulde broodjes op een bakplaat Bestrijk de broodjes met eigeel en strooi het sesam- en maanzaad erover. Bak de broodjes in de voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 30 tot 40 minuten goudbruin en gaar.

Come visit the Cookery

At Esther’s Cookery, we celebrate the art of vegetarian cooking with bold flavors, fresh ingredients, and a unique perspective—rather than simply replacing, we rethink and reimagine food. In 99% of cases, our dishes are also fully vegan, making our kitchen a haven for plant-based food lovers.

Our cozy cookery studio in De Pijp, Amsterdam, is a place where people come together to cook, learn, and connect over delicious meals inspired by global flavors. Whether you’re a seasoned cook or just starting out, our workshops are designed to inspire and bring joy to the table. Join us for a hands-on cooking experience and discover how exciting plant-based cuisine can be!

Want to join a workshop? Don’t worry about the Dutch on the website—all workshops are given in both Dutch and English, so everyone can follow along and enjoy the experience!

We also have a shop where you can purchase amazing ingredients to start cooking at home. Visit us to find high-quality spices, sauces, and pantry essentials that bring bold flavors to your dishes.

Our opening hours are:

Monday: 1pm – 5pm
Tuesday: 1pm- 5pm
Wednesday: 1pm – 5pm
Thursday: 1pm – 5pm
Friday: 1pm – 5pm
Saturday: 11am – 5pm
Sunday: Closed