Consent Preferences Skip to content

ESTHER'S COOKERY

Esther's kookboeken

met de lekkerste vegetarische recepten

Jarenlang reisde ik voor mijn werk de hele wereld over. Op de meest bijzondere plekken ontdekte ik niet alleen verrukkelijke recepten, maar ook de verhalen die deze gerechten een ziel gaven. Van de geurige markten in Israël tot de levendige keukens in Ghana, Indonesië, India en Irak – overal leerde ik smaken en tradities kennen die me diep raakten. Tegelijkertijd droeg ik altijd de Nederlands-Joodse recepten en eettradities mee die mijn moeder me met zoveel liefde had geleerd. Het combineren van al deze culinaire invloeden voelde voor mij als een natuurlijke stap, en dat leidde tot het begin van Esther’s Cookery: mijn vegetarische kookstudio in de Amsterdamse Pijp.

In 2016 opende ik, ongehinderd door enige ondernemerservaring, de deuren met een krachtige overtuiging: iedereen kan koken – als je maar weet hoe en met welke ingrediënten. Nu, bijna tien jaar later, duizenden workshops verder, en met evenveel prachtige herinneringen, weet ik het zeker: koken is voor iedereen. Tijdens elke workshop zie ik hoe mijn gasten niet alleen gerechten maken, maar ook verbindingen leggen – met elkaar, met nieuwe smaken en met de verhalen achter het eten.

Met zoveel mensen die mijn keuken, verhalen en recepten omarmden, was het idee van een kookboek een logische volgende stap. In 2019 kwam NOSH uit, een ode aan mijn Joodse afkomst, vol verhalen, gerechten en herinneringen die diep geworteld zijn in mijn geschiedenis. Drie jaar later, in 2022, volgde TAHIN, waarin ik mijn plantaardige keuken verfijnd en vernieuwd presenteerde. Beide boeken werden met open armen ontvangen en gaven me het vertrouwen om een nieuwe stap te zetten.

En nu komt, met jullie hulp, EXODUS. Dit kookboek is mijn meest ambitieuze project tot nu toe en een viering van alles wat ik de afgelopen tien jaar heb mogen meemaken. EXODUS neemt je mee op een culinaire reis door tien jaar Esther’s Cookery. Het is niet alleen een verzameling van 100 nieuwe recepten, maar ook van de verhalen, inzichten en momenten die mijn kookstudio hebben gevormd. Van de tuinbonenrijst van Dalia tot vernieuwende plantaardige twists op klassieke gerechten – elk recept vertelt een verhaal.

Met EXODUS wil ik laten zien dat koken zoveel meer is dan een praktische vaardigheid. Het is een middel om culturen te verbinden, herinneringen te creëren en de magie van samen eten te vieren.

Of je nu een doorgewinterde kok bent of net je eerste stappen in de keuken zet – dit boek is voor iedereen.

Maar EXODUS komt er niet zonder jullie. De inspiratie, steun en liefde die ik heb gekregen van mijn gasten, volgers en fans zijn de drijvende kracht achter dit boek. Door EXODUS nu te kopen kan ik het gaan maken. Jij kan mij helpen deze verhalen en smaken met de wereld te delen.

esthers-cookery-kookboek-tahin

€ 33,99

TAHIN

Het basis product in de vegetarische keuken

Waarom TAHIN?

De tweede boeken telg in de Esther’s Cookery-familie! TAHIN is een ode aan hét gelijknamige basisingrediënt van de Midden-Oosterse keuken. Sinds mijn eerste kennismaking met tahin, midden in de oude stad Jeruzalem, was ik verkocht. De licht notige, tikje bittere, zijdezachte sesampasta verrijkt al heel wat porties falafel en hummus, maar er is zoveel meer mogelijk.

In TAHIN maak je kennis met meer dan 101 indrukwekkende, moderne, lichte gerechten boordevol smaak. Voor ieder wat wils, want TAHIN gaat van een stapel verse pitabroodjes met tahini spread naar een smeuïge chocolade-tahin cake voor bij de koffie en van een pittige linzensalade bomvol smaak en groente naar kikkererwten-sesam tajine met rozenharissa.

Exodus Cover

€ 34,50

EXODUS

Een culinaire reis door 10 jaar Esther’s Cookery

Waarom EXODUS?

Geïnspireerd door tien jaar samen koken, leren, eten en groeien bestaat EXODUS uit 10 maaltijden, elk met 10 gerechten, die de diversiteit en de vreugde van samen koken en eten vieren.

In NOSH deelde ik mijn persoonlijke recepten en verhalen uit de jaren voor Esther’s Cookery. Gebaseerd op mijn Joodse tradities. In TAHIN geef ik recepten uit mijn plantaardige keuken. In  EXODUS krijg je het beste van beide werelden. Een viering van smaken, verhalen en de kracht van samen eten.

Exodus wordt een uniek kookboek dat alle jaren Cookery samenbrengt in 100 verrukkelijke vegetarische recepten. Dit boek is een feest van smaken, verhalen en momenten.

Esthers keuze:
de beste ingrediënten in een handige box

Zoals geschreven: iedereen kan koken. Je moet alleen weten hoe (met mijn kookboeken) en je hebt de beste ingrediënten nodig. Om het feest compleet te maken, vind je hier kant-en-klare pakketten met daarin alles voor de beste beleving. Zo maak je koken uit NOSH en TAHIN nog leuker en makkelijker: met een paar drukken op de knop de juiste ingrediënten in huis.

Liever even snuffelen in onze kookwinkel? Zowel online als in onze studio ben je van harte welkom. Voor de beste tahini, geweldige dadel molasses, za’atar en natuurlijk mijn bekende baba ganoush-grillplaatjes staan de deuren van Esther’s Cookery wagenwijd voor je open! Wij zijn maandag tot en met woensdag geopend van 13:00 – 17:00 en donderdag tot en met zaterdag geopend van 11:00 – 17:00 uur.

Over Esther Erwteman en de kookstudio

Dat ik al twee vegetarische kookboeken schreef, is geen toeval. Sinds 2016 run ik de mooiste en vegetarische kookstudio in Amsterdam: Esther’s Cookery. 

Ik word gedreven door mijn liefde voor koken en het verbinden van mensen. Daarom heb ik een plek gecreëerd waar al bijna tien jaar mensen samenkomen om te koken, te leren en te genieten van heerlijke vegetarische gerechten.

Geïnspireerd door mijn Joodse achtergrond en de smaken die ik tijdens mijn reizen heb ontdekt, staan mijn gerechten en manier van koken inmiddels bekend om hun uitnodigende kleuren, geuren en het gemak waarmee ze gemaakt kunnen worden. Maar vooral om hun smaken want dat is waar koken en eten uiteindelijk voor mij over gaat. In de loop der jaren heeft Esther’s Cookery duizenden mensen verwelkomd, waarbij ik elke avond laat zien hoe eten een krachtige brug kan slaan tussen verschillende culturen en verhalen.

Ik ben getrouwd met Jaier Weissman, met wie ik de kookstudio run. Onze dochter Sara, die zelf zegt dat ze “bijna letterlijk in de Cookery geboren is,” leerde fietsen op straat voor de studio en helpt tegenwoordig regelmatig mee met het serveren of inpakken van bestellingen.

Mijn keuken is veel meer dan alleen een werkplek. Het is een ontmoetingsplek waar verhalen, tradities en mensen samenkomen. De sfeer in de Cookery weerspiegelt mijn overtuiging dat eten een universele taal is die gemeenschappen kan versterken. Als mensen me vragen hoe ik zou omschrijven wat ik doe dan zeg ik ben een verhalen verteller met mijn keuken als hulpmiddel.

Daarom zet ik mij naast mijn werk in de keuken ook in om bedrijven en teams te helpen culturele verschillen te overbruggen en duurzame, positieve verandering te omarmen. 

Met eten als verbindende factor is Esther’s Cookery een omgeving waarin mensen elkaar ontmoeten, van elkaar leren en samen groeien.

Kookworkshop volgen in de duurzame, vegetarische kookstudio in Amsterdam?

Eerst proeven van de vegetarische gerechten? Maak kennis met de keuken zoals ik ‘m zie door een kookworkshop te volgen. Leuk, leerzaam én lekker! Samen met vrienden, familie of collega’s: samen bereiden we de smakelijkste gerechten en na afloop gaan jullie aan tafel om ervan te genieten. Allemaal vegetarisch, uiteraard!

Workshop Giftvoucher

85,00

incl.BTW

16 en 30 oktober, 6 en 12 november 2023 VERDIEPINGS KOOKCURSUS: GROENTEN EN MEER

485,00

incl.BTW

Diner workshop Zondagavond 27 augustus 2023

225,00

incl.BTW