Kook- & eetwinkel
PLANTAARDIG door Chef Alexander Gershberg
PLANTAARDIG is een unieke culinaire gids voor een rijk, smakelijk en volwaardig plantaardig eetpatroon.
Ontdek hoe je heerlijk en eenvoudig kunt koken op basis van granen, bonen, wortelgroenten, groene groenten, zeegroenten en leer hoe je zelf groenten kunt fermenteren.
Alexander Gershberg laat je kennismaken met de veelzijdigheid van de plantaardige keuken, versterkt door bijzondere Japanse en Israëlische smaaksensaties en kooktechnieken. Deze twee wereldkeukens zijn het toneel voor een nieuwe Nederlandse plantaardige kookstijl waar veel gebruik wordt maakt van groente en fruit van eigen bodem. Groenten zoals pastinaak, schorseneren, knolselderij, koolraap, aardpeer en nog veel meer vergeten groenten uit het ‘noorden’ beleven hier allemaal een welverdiende wedergeboorte.
PLANTAARDIG is voor de echte keukenveteraan en voor de thuiskok die geïnteresseerd is in de plantaardige keuken. Door lokale, simpele en betaalbare producten in het zonnetje te zetten, doet Alexander gedurfde suggesties voor een nieuwe stijl van eten, die zowel verrassend, lekker, duurzaam als betaalbaar is.
4 op voorraad
€34,99
- Altijd verse en de beste producten
- Vegetarische, duurzame keuken
- 100% Kosher
-
Meer dan 10.000 tevreden klanten
geven Esther's Cookery een 9,2!
Omschrijving
Alexander Gershberg is een chef-kok, kookleraar en kookboeken auteur dat gezond en lekker eten op verschillende manieren naar je toebrengt.
Alexander werd geboren in Rusland, groeide op in Israël en woont sinds 2006 in Amsterdam. De laatste paar jaren heeft hij zich gewijd aan het ontwikkelen van een bijzondere fusion kookstijl, die geïnspireerd is door de culturen waarin hij is opgegroeid, de Israëlische keuken, de Japanse keuken, Nederlandse lokale producten en het idee dat gezond eten toegankelijk moet zijn. Zijn gerechten zijn kleurrijk, origineel, dynamisch en gevarieerd in het gebruik van verschillende smaken, ingrediënten en kooktechnieken. Het resultaat is een intrigerende clash van feel good voedzaam en lekker eten.
Alexander Gershberg is a chef, cooking teacher and cookbook author. Since 2011 his mission has been to inspire the world to eat more healthily and for healthy food to be more sexy.
His first cookbook Vegan for Friends was published in Dutch in May 2017. His second cookbook Energy, also in Dutch, was published in November 2019 and named best vegan cookbook of the year in the Netherlands. His third book Plantbased was published in Dutch in January 2022 and in English in January 2023.
Alexander has developed a unique cooking style inspired by his native culture together with a healthy approach to cooking and nutrition. His dishes are colourful, original and very varied in his use of different flavours, ingredients and cooking techniques. The result is always intriguing, surprising, “feel good” nourishing and very delicious.
The ingredients Alexander uses are 100% vegan and organic, preferring locally grown vegetables and whole foods rather than processed and commercially refined foods. Alexander believes that by eating in this way, people will be happier, healthier and live more in harmony with other people and their environment.
Alexander is based in Amsterdam, the Netherlands, and is traveling world-wide for private events, cooking classes and performance dinners.