Kook- & eetwinkel
Tomasu Sweet Spicy Madame Jeanette 200ml
Ambachtelijke Nederlandse sojasaus met een bijzondere balans tussen zout en zoet.
Tomasu Sojasaus is de enige ambachtelijk gebrouwen sojasaus in Europa en vindt zijn oorsprong in Rotterdam, Nederland. Gedreven door de overtuiging dat echte kwaliteit alleen kan worden nagestreefd door volledige autonomie te hebben in elk stadium van het proces, heeft Tomasu zijn eigen sojabonen en tarwe geteeld in de Hoeksche Waard.
Toch worden de pepers voor de lokaal beroemde zoete en pittige sojasaus niet door Tomasu gekweekt. Nog niet! Deze fles is een experiment en is gemaakt door gebruik te maken van zelfgekweekte pepers. En niet zomaar pepers! De meedogenloze zoektocht naar smaak bracht het team van Tomasu naar de pepercollectie van het Centrum voor Genetische Bronnen, Nederland (CGN), die hen vriendelijk voorzag van meerdere variëteiten.
CGN richt zich op het behoud en gebruik van groentegewassen. De missie van Tomasu was eenvoudig. Om de meest originele smaken te vinden, gerelateerd aan de Madame Jeanette, bij voorkeur verdeeld over verschillende lengtegraden. En zo gebeurde het dat zij in 2018 uiteindelijk 5-10 zaden per variëteit ontvingen. En de afgelopen 5 jaar hebben zij ze gekweekt, getest en zaden verzameld.
Na enkele jaren van trial and error had tomasu eindelijk genoeg pepers om de zoete en pittige sojasaus te maken. Met behulp van de kenmerkende sojasaus van Tomasu wordt de hitte verzacht, waardoor de smaak van de peper beter wordt opgenomen en hopelijk gewaardeerd.
Text via website Tomasu
15 op voorraad
€30,00 Oorspronkelijke prijs was: €30,00.€25,00Huidige prijs is: €25,00.
- Altijd verse en de beste producten
- Vegetarische, duurzame keuken
- 100% Kosher
-
Meer dan 10.000 tevreden klanten
geven Esther's Cookery een 9,2!
Omschrijving
200 ml
De Nederlandse sojasaus van Tomasu wordt op ambachtelijke wijze gemaakt in de enige microbrouwerij in Europa, in Rotterdam, waar na 24 maanden fermenteren en 12 maanden rijpen een rijke umami smaak ontstaat.
Bij Tomasu verbouwen ze hun eigen soja bonen en tarwe om zo de volledige autonomie over het gehele proces te behouden. Deze ingrediënten worden gecombineerd met grof grijs zeezout en bronwater uit de Bretagne, Frankrijk. Bij deze zoete variant wordt er suiker gewonnen uit lokaal verbouwde suikerbieten toegevoegd. Hierdoor ontstaat een interessante balans tussen zout en zoet.

